x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie GFR a contractat un credit de cinci milioane de euro de la ING Bank

GFR a contractat un credit de cinci milioane de euro de la ING Bank

05 Feb 2010   •   00:00

Compania Grup Feroviar Român (GFR), controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, a contractat de la ING Bank o facilitate de finanţare pe termen scurt de cinci milioane de euro pentru acoperirea capitalului de lucru.



"Datorită decalării termenelor de încasare de la principalii noştri clienţi s-a contractat, temporar, un overdraft de cinci milioane de euro în vederea acoperirii capitalului de lucru. Acest credit a fost garantat doar cu gaj pe materialul rulant poprietate Grup Feroviar Român", a arătat Gruia Stoica într-un răspuns pentru Mediafax.

Acţionarul majoritar al GFR, cu 50,45% din acţiuni este compania Grampet, deţinută de Gruia Stoica. În acţionariuatul grupului se mai găsesc o persoană fizică, respectiv Didilă Vasile cu 26,17% din capital, şi firmele Rapid Com (14,17%) şi Turnoprest (9,19%).

GFR are ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de mărfuri şi a serviciilor conexe.

Grupul exploatează un parc de peste 2.300 de vagoane, din care 1.200 proprii şi 100 de locomotive, din care 75 sunt în proprietate. Printre clienţii săi se numără Compania Naţională a Huilei, Conpet Ploieşti, Holcim, ArcelorMittal Galaţi, Petrom şi Rafo.

×
Subiecte în articol: redactie