x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Giganţii financiari au postat profituri peste aşteptări

Giganţii financiari au postat profituri peste aşteptări

16 Iul 2009   •   00:00

Giganţii bancari JPMorgan Chase şi Goldman Sachs au afişat pentru al doilea trimestru din 2009 rezultate financiare peste aşteptări de 2,72 miliarde de dolari, respectiv 2,7 miliarde de dolari.



Profitul net al JPMorgan Chase a înregistrat un profit net de 2,72 miliarde de dolari, în urcare cu 36% faţă de perioada similară a anului trecut, depăşind estimările analiştilor, potrivit Reuters.
Veniturile băncii au crescut în aceeaşi perioadă 41%, la 27,71 miliarde de dolari.

Analiştii estimau un profit de circa şapte ori mai mic şi venituri cu aproape două miliarde de dolari mai reduse. JPMorgan Chase a pus deoparte şi provizioane de 9,7 miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile determinate de credite neperformante, faţă de 4,29 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, respectiv 10 miliarde de dolari în primele trei luni din 2009.

În plus, banca a plătit, în luna iunie, suma de 25 de miliarde de dolari către Trezorerie, suma primită prin programul TARP de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea băncilor.
Goldman Sachs, a raportat şi ea o creştere de 33% a profitului în trimestrul al doilea, la 2,7 miliarde de dolari. Profitul net al fostei bănci de investiţii a crescut cu 33% în trimestrul al doilea, de la 2,05 miliarde de dolari în intervalul similar din 2008.

Banca a înregistrat un cost excepţional de 426 milioane de euro, legat de rambursarea unor împrumuturi în sumă de 10 miliarde de dolari obţinute prin programul guvernamental TARP. Pentru primele trei luni ale anului, Goldman Sachs a raportat un profit net de 1,66 miliarde dolari, de peste două ori mai mare decât estimau analiştii.

×
Subiecte în articol: economic miliarde dolari