x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Goldman Sachs, Erste, BCR şi Raiffeisen vor lista acţiuni Romgaz de 300 de milioane de euro la bursă

Goldman Sachs, Erste, BCR şi Raiffeisen vor lista acţiuni Romgaz de 300 de milioane de euro la bursă

de Daniel Ionaşcu    |    19 Mar 2012   •   10:02
Goldman Sachs, Erste, BCR şi Raiffeisen vor lista acţiuni Romgaz de 300 de milioane de euro la bursă

Consortiul format din Goldman Sachs, Erste, BCR si Raiffeisen Capital & Investment va lista la bursa 15% din producatorul de stat Romgaz, operatiune estimata a fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si in urma careia se vor vinde actiuni in valoare de 300 de milioane de euro.

Ministerul Economiei a semnat luni contractul cu sindicatul de intermediere. "ホn perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii cu succes a ofertei publice secundare initiale, aferente acestui proces", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Romgaz.

Ministerul Economiei controleaza 85% din actiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) detine diferenta de 15%.

Guvernul se afla acum in procesul de listare a 15% din Transelectrica. Pe langa acestea, Executivul si-a asumat in fata Fondului Monetar International (FMI) listarea a inca 15% din Transgaz, 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 9,84% din Petrom, si cate 20% din CFR Marfa si Tarom.

×