x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Măsuri la frontierele comune dintre Bulgaria și România pentru sezonul estival

Măsuri la frontierele comune dintre Bulgaria și România pentru sezonul estival

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   18:45
Măsuri la frontierele comune dintre Bulgaria și România pentru sezonul estival

Secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a avut o întrevedere de lucru la Ruse, în Bulgaria, cu secretarul general al Ministerului de Interne bulgar, Dimitar Kandaldzhiev. S-au discutat și măsuri în contextul sezonului estival.

La întâlnire de lucru din Ruse au mai participat reprezentanți ai structurilor de Poliție și de Poliție de Frontieră din cele două țări.

Întâlnirea a avut ca scop evaluarea implementării aspectelor convenite de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, cu omologul bulgar, Kalin Stoianov, cu prilejul vizitei, la Sofia, din 18 aprilie, în contextul aderării la spațiul Schengen, respectiv măsurile compensatorii întreprinse de cele două state în urma ridicării controalelor la frontierele aeriene și maritime.

„Cele două părți au stabilit măsuri punctuale în vederea intensificării cooperării operative pentru combaterea criminalității organizate și a celei transfrontaliere, cu accent pe traficul de migranți, traficul de droguri, precum și operațiuni speciale. Totodată, au fost stabilite viitoare acțiuni operative în perspectiva eliminării controalelor la frontierele interne terestre, cu accent pe securizarea frontierelor, combaterea migrației ilegale și a criminalității organizate în general”, transmite, miercuri, MAI.

În perspectiva apropiatului sezon turistic estival, delegațiile au discutat despre măsurile care vizează gestionarea traficului rutier la punctele de trecere a frontierei comune.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sezon estival Bogdan Despescu