x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grindina și furtuna, marile pericole pentru agricultură

Grindina și furtuna, marile pericole pentru agricultură

de Adrian Stoica    |    04 Sep 2020   •   14:49
Grindina și furtuna, marile pericole pentru agricultură

Grindina, furtunile și ploile torențiale sunt fenomenele meteorologice care au generat cele mai multe despăgubiri plătite pentru culturi agricole în 2019 și 2018, arată un studiu realizat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), pe baza datelor furnizate de către companiile membre. Peste 96% din despăgubiri au fost achitate pentru aceste categorii de daune.

Fenomenele meteo extreme au provocat, în ultimii ani, pierderi importante în agricultură. Fermierii români își pot proteja investițiile prin intermediul polițelor de asigurări agricole. Cu toate acestea, doar 22% din terenul arabil al României (aproximativ 2 milioane de hectare, din totalul de 8,3 milioane de hectare) este asigurat, se arată într-un comunicat al UNSAR.

Organizația asigurătorilor a lansat, în contextul provocărilor generate de criza Covid-19, un ghid cu informații utile despre polițele de asigurări agricole dedicat fermierilor. Materialul își propune să răspundă celor mai frecvente întrebări legate de aceste produse și de riscurile asigurate.

 

×