x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernatorul Băncii Angliei: Ne vom confrunta cu cea mai gravă criză economică, de la 1930 încoace!

Guvernatorul Băncii Angliei: Ne vom confrunta cu cea mai gravă criză economică, de la 1930 încoace!

07 Oct 2011   •   06:37
Guvernatorul Băncii Angliei: Ne vom confrunta cu cea mai gravă criză economică, de la 1930 încoace!

Seful bancii centrale de la Londra spune ca nici prabusirea Lehman Brother nu a afectat asa de mult pietele cum o va face nerezolvarea crizei datoriilor suverane din Europa. "Ne vom confrunta probabil cu cea mai grava criza economica, de la 1930 incoace!", a avertizat Mervyn King, care considera ca actuala criza din Zona Euro reprezinta cel mai mare risc pentru sistemul bancar din Marea Britanie.

La jumatate de ora dupa declaratia lui King, oficialii europeni au precizat ca pe 24 octombrie raportul privind Grecia va fi finalizat si cel mai probabil statul elen va primi imprumutul de 8 miliarde de Euro.

Si presedintele american Barack Obama a iesit la rampa si a avertizat ca problemele pe care Europa le traverseaza ar putea avea un efect real asupra economiei americane, intr-un moment in care ea este deja fragila. Liderul de la Casa Alba a indemnat Congresul sa adopte cat mai urgent planul sau de creare de locuri de munca in valoare de 447 miliarde de dolari.

×