x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul a aprobat noii indicatori pentru Magistrala 5 de Metrou

Guvernul a aprobat noii indicatori pentru Magistrala 5 de Metrou

03 Iun 2019   •   17:36
 Guvernul a aprobat noii indicatori pentru Magistrala 5 de Metrou

Guvernul a aprobat, luni, noii indicatori ai proiectului prin care va fi redus timpul de deplasare de la 75 minute la 25 de minute pe Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. urmează să fie aprobați astăzi de Guvern. Astfel, s-a decis unificarea celor două obiective de investiţii: Drumul Taberei – Universitate şi Universitate – Pantelimon, inclusiv Galeria de legătură, Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, într-o singură investiţie.

Faţă de traseul aprobat iniţial, ruta are următoarele avantaje:  asigurarea unei linii de transport cu metroul ce oferă o viteză comercială/maximă de 36/80km/h, la un interval min/optim de urmărire între trenuri de 1,5/3 minute (90/180 secunde) precum şi reducerea duratei de deplasare pe traseul Drumul Taberei – Pantelimon de la 75 minute la 25 minute; amplasarea traseului structurii de metrou, atât în plan cât şi pe verticală, astfel încât să permită extinderea liniei de metrou către Vest; evitalizarea şi igienizarea zonei malului Lac Pantelimon prin amplasarea noului Depou care va avea şi o legătură directă cu Depoul Pantelimon existent; accesul direct al călătorilor în întreaga reţea de metrou prin staţiile de corespondenţă cu liniile existente: la Staţia Eroilor cu Liniile 1 şi 3, la Staţia Universitate cu Linia 2 şi la Staţia Piaţa Iancului cu Linia 1.

Conform indicatorilor tehnico-econimici aprobați, lungimea totală a Magistralei 5 va fi de 16,2 km, cuprinzând 22 de stații și 2 depouri. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 9 miliarde de lei, inclusiv TVA. Finanțarea va fi realizată din fonduri externe rambursabile, din fonduri externe nerambursabile (FEN), din fonduri externe nerambursabile alocate prin POIM 2014-2020, de la bugetul de stat, precum și din alte surse legal constituite.

×
Subiecte în articol: investiţie