x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul a aprobat strategia de vanzare

Guvernul a aprobat strategia de vanzare

26 Mai 2005   •   00:00

Guvernul a aprobat strategia de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR), ce prevede vanzarea unei cote de 50% plus o actiune din capitalul social.

Cota va fi constituita din pachetul total, adica atat din actiunile ramase in proprietatea statului roman, cat si din cotele detinute de BERD si Corporatia Financiara Internationala (IFC) la BCR.

NEGOCIERE. Actiunile vor fi vandute, prin negociere cu selectie de oferte, catre un investitor strategic, institutie financiar-bancara internationala reputata, iar pretul acestora nu va putea fi mai mic decat cel platit pentru rascumpararea totala a actiunilor vandute catre BERD si IFC. In cazul in care in proprietatea statului vor mai ramane actiuni, acestea urmeaza sa fie vandute pe piata interna sau externa de capital, in limita a cel mult 11,8825% din capitalul social al BCR. "Viitorul partener va fi unul strategic, o banca cu experienta in activitatea de retail, deoarece vrem sa pastram specificul actual al BCR", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. (Florina Zainescu, Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic