x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul discută, în primă lectură, acordarea unor ajutoare de stat Tarom și Blue Air

Guvernul discută, în primă lectură, acordarea unor ajutoare de stat Tarom și Blue Air

31 Iul 2020   •   17:36
Guvernul discută, în primă lectură, acordarea unor ajutoare de stat Tarom și Blue Air

Executivul discută, vineri, în primă lectură, proiectul ordonanței de urgență referitoare la acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene Tarom și Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei.

„Suntem pregătiți pentru o primă lectură a proiectului de ordonanță de urgență privind instituirea cadrului legat pentru acordarea unor ajutoare de stat Societății Comerciale Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., respectiv Societății Comerciale Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei Covid-19”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Premierul Ludovic Orban a spus că trebuie făcută o prenotificare și obținut acordul Comisiei Europene, fiind vorba despre o schemă de ajutor de stat.

„Prenotificarea pleacă azi la Comisia Europeană”, a adăugat Scrioșteanu.

Transportatorul aerian Blue Air solicită guvernului să permită continuitatea activităţii Blue Air prin aprobarea în timp util a actului normativ privind garantarea de către stat a unui împrumut bancar de 300 milioane lei care să acopere pierderile companiei cauzate de pandemia de COVID-19.

„Garantarea de către stat reprezintă o condiţie esenţială pentru acoperirea, printr-un împrumut bancar, a pierderilor generate de situaţia de forţă majoră creată de pandemia de COVID-19 şi pentru succesul planului de redresare al Blue Air în condiţii de concordat preventiv.”, transmite Oana Petrescu, CEO Blue Air.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tarom blue air ajutor de stat