x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ilie Şerbănescu: Nu sunt bani pentru reîntregirea salariilor, dar se pot lua din altă parte

Ilie Şerbănescu: Nu sunt bani pentru reîntregirea salariilor, dar se pot lua din altă parte

05 Mai 2012   •   08:59
Ilie Şerbănescu: Nu sunt bani pentru reîntregirea salariilor, dar se pot lua din altă parte

Analistul economic Ilie Serbanescu sustine ca salariile bugetarilor vor fi reintregite, desi nu exista bani la buget pentru acest lucru, iar sursele trebuie cautate in alta parte.

"In mod cert, se dau acesti bani (pentru reintregirea salariilor, n.r.). I-ar fi dat si cei care erau, si le vor da si cei care sunt acum pentru ca nu se poate altfel, dupa atata amar si atata tensiune care a creat acest lucru. Dupa parerea mea, si daca le dam, si daca nu le dam, nu se rezolva mare lucru. Este doar o chestiune de lege: s-au luat ilegal si se dau acum inapoi. Sa nu creada cineva ca daca primim salariile alea, se deschide o noua era in care va fi frumos si bine. Trebuie sa fim realisti: banii aceia trebuie dati inapoi, de fapt sa se reintregeasca nivelul din 2010. Nu conteaza daca sunt bani sau nu la buget. Nu sunt bani la buget pentru reintregirea salariilor, dar se pot lua din alta parte pentru ca aici avem de-a face cu o restituire in spatiul legalitatii", a afirmat Serbanescu, in cadrul unei emisiuni TV.

"Cine a fundamentat taierea salariilor, nu Banca Nationala? Domnul Isarescu a spus la momentul acela ca nu este vorba despre taiere, daca le-ai marit /salariile, n.r./ cu 50% inainte de 2008, ci doar de o ajustare. Acum, vine domnul Vasilescu sa spuna ca daca marim salariile, marim PIB-ul. Stie toata lumea ca PIB-ul nu este decat profit si salarii si daca imi reduc salariile inseamna ca micsorez PIB-ul si maresc profitul. Asta se face de patru ani de zile, se maresc profiturile si munca e mai prost platita", a conchis analistul economic.

×