x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imagini fabuloase surprinse la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila!

Imagini fabuloase surprinse la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila!

12 Noi 2022   •   08:10
Imagini fabuloase surprinse la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila!

Zilele trecute au fost surprinse câteva imagini uluitoare la podul suspendat peste Dunăre din Brăila. Ceața densă creează o imagine spectaculoasă. Podul de  la Brăila este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani din România.

Un videoclip de 4 minute cu imagini absolut spectaculoase a fost publicat pe canalul de YouTube Raducu P Drum. Filmarea a fost realizată cu drona.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. Va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. 

Podul peste Dunăre de la Brăila este un pod rutier suspendat aflat în construcție între municipiul Brăila (județul Brăila) și satul Smârdan (județul Tulcea) din România. Contractul pentru construirea podului a fost semnat la 15 ianuarie 2018, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca beneficiar și asocierea Webuild – IHI Infrastructure Systems Co.,Ltd ca antreprenor.

În cadrul Masterplanului General de Transport, podul figurează ca parte a drumului expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum planificat a se realiza în perioada 2020–2030 și care va conecta nordul Munteniei și sudul Moldovei de nordul Dobrogei de Nord unde se află Delta Dunării.Podul de la Brăila.

Podul suspendat va fi poziționat între km 4+596,10 și km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometri pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Podul va avea o lungime totală de de 1.974,30 m și trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) şi două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul Brăila şi de 364,6 metri pe malul Tulcea. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 m de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe Dunăre. De o parte şi de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. 

Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecţii giratorii, 33 de poduri, podeţe, pasaje şi o staţie de taxare.

Investiţia se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Captura video Raducu P Drum

PODUL Suspendat de la Dunare Invaluit in Ceata la Rasarit

 

×
Subiecte în articol: podul suspendat de la braila