x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Imobiliar: "Prima Casă" a crescut preţurile

Imobiliar: "Prima Casă" a crescut preţurile

27 Iul 2009   •   00:00

Programul guvernului de credite imobiliare garantate de stat, "Prima Casă", a urcat preţurile apartamentelor vechi cu două camere din Bucureşti cu 10%-15%. Iulie este prima lună din ultimul an în care se poate observa o tendinţă evidentă de creştere a preţurilor.

Preţurile cerute de proprietarii apartamentelor vechi cu două camere din Bucureşti au urcat cu 10%-15%, după lansarea programului "Prima Casă", în pre­zent fiind aproape imposibil să se găsească oferte pentru astfel de locuinţe sub 60.000-62.000 de euro în Militari, Titan sau Iancului, potrivit unui studiu elaborat de agenţia imobiliară Colliers.

"Iulie este pri­ma lună din ultimul an în care se poate observa o tendinţă evidentă de creştere a preţurilor. Nu este o creştere majoră, încadrându-se în limitele a maximum +4%, dar ceea ce face specială această lună de vară este creşterea constantă în toate sectoarele, doar Sectorul 1 simţind o uşoară depreciere, cu 2%", se arată într-un comunicat al companiei de servicii imobili­are.

Reprezentanţii companiei apreciază că preţurile apartamentelor de două camere au crescut cel mai mult, observându-se un plus între 10% şi chiar 15% în ultima perioadă.

×
Subiecte în articol: economic