x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Impozite - Calendar fiscal 2006

Impozite - Calendar fiscal 2006

de Daniela Ivan    |    03 Ian 2006   •   00:00
Impozite - Calendar fiscal 2006

Romanii care obtin venituri din inchiriere de imobille, din alte activitati independente sau din cultivarea florilor si a ciupercilor trebuie sa fie atenti la calendarul fiscal.

Romanii care obtin venituri din inchiriere de imobile, din alte activitati independente sau din cultivarea florilor si a ciupercilor trebuie sa fie atenti la calendarul fiscal.

Taxele si impozitele sunt percepute de stat dupa un calendar stabilit de Ministerul Finantelor Publice. Acesta stabileste termenele-limita pana la care contribuabilii persoane fizice sau juridice trebuie sa depuna documentele fiscale si sa faca platile anticipate aferente impozitelor care trebuie platite.

Calendarul intocmit de Finante trebuie respectat deoarece depasirea termenelor prevazute atrage dupa sine penalizari si amenzi.

IANUARIE. Toti cei care obtin venituri din activitati independente - drepturi de proprietate intelectuala, inchirieri de apartamente, de terenuri sau spatii comerciale si industriale - trebuie sa depuna pana la finele lunii la Administratia financiara unde sunt arondati o declaratie privind venitul estimat din aceste activitati.

FEBRUARIE. Platitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor au obligatia intocmirii fiselor fiscale FF1 si FF2 pe care trebuie sa le transmita angajatilor si administratiilor fiscale de care apartin pana la 28 februarie.

Cei care obtin venituri din valorificarea de bunuri in regim de consignatie, din contracte de comision sau din mandat de agent comercial sunt obligati sa depuna la organul fiscal Declaratia privind impozitul retinut pe venituri cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit.

MARTIE. Efectuarea platilor anticipate pentru trimestrul I, pana la 15 martie, de catre contribuabili care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor.

MAI. Depunerea la organul fiscal a declaratiilor speciale pentru contribuabili care realizeaza venituri din drepturi de autor si din proprietate industriala, precum si de catre contribuabilii care realizeaza venituri in strainatate.

IUNIE. Contribuabili care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor trebuie sa efectueze platile anticipate pentru trimestru al II-lea pana la 15 iunie.

Data de 30 iunie este ultima zi pana la care contribuabilii care obtin venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii, precum si a arbustilor si plantelor decorative si ciupercilor au obligatia depunerii Declaratiei de impunere pentru venituri din activitati agricole.

SEPTEMBRIE. Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pe venitul din activitati agricole de catre contribuabilii care obtin venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si in solarii, precum si a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea.

Pana la 15 septembrie trebuie realizata plata anticipata pentru trimestrul al III-lea pentru veniturile realizate din drepturi de autor si din cedarea folosirii bunurilor.

NOIEMBRIE. Efectuarea platii diferentei de 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole pana la 15 noiembrie.

DECEMBRIE. Pana la data de 15 trebuie efectuata ultima transa din plata anticipata a veniturilor ce se realizeaza din cedarea folosintei bunurilor si din drepturile de autor.
×
Subiecte în articol: economic venituri activitate