x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În numele cui vorbeşte Eugen Rădulescu?

În numele cui vorbeşte Eugen Rădulescu?

de Daniela Ivan    |    05 Oct 2011   •   17:05

Pensiile trebuie impozitate pentru ca din deficitul de 3 miliarde de euro al fondului de pensii s-ar putea construi anual 400 de kilometri de autostrazi, a declarat Eugen Radulescu, director in cadrul BNR.

"Din acesti bani s-ar face 400 de kilometri de autostrazi, daca luam in calcul ca un kilometru costa circa 7,5 milioane de euro", a spus Radulescu, la un post de televiziune. In plus, directorul BNR mai explicat ca "exista 200.000 de pensii acordate fraudulos" si alte 900.000 de pensii de boala. "Sunt sate intregi care stau acasa pentru ca sunt handicapati. Unii sunt orbi si au afaceri. Ei primesc si ajutoare fiscale pentru faptul ca, fiind orbi, au afaceri. Dar acei orbi conduc masina", a spus oficialul bancii centrale.

Directorul BNR a mai declarat ca in Romania ar fi nevoie de reducerea cu cel putin 30% a numarului de bugetari, diminuarea putand fi facuta in interval de 2- 4 ani. Un alt exemplu dat de directorul din cadrul BNR este al celor 41 de inspectorate scolare judetene. "Ce inspecteaza inspectorii aceia altceva decat faptul ca isi umplu sacosile si pleaca cu sacosile doldora, dupa ce au inspectat profesorii care nu stiu nimic, in ultima vreme. Dovada si rezultatele pe care le avem si la bacalaureat", a mai spus Radulescu.

Nu este pentru pentru prima data cand Eugen Radulescu face declaratii controversate. El a socat o lume intreaga in iunie anul trecut spunand ca euro va ajunge la 5-6 lei, ceea ce a creat cateva zile la rand presiune pe curs . Cu toate astea, euro nu a ajuns nici macar la 4,4 lei! Dupa ce guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a dezavuat declaratiile sale, Radulescu a revenit cu explicatii.

"Declaratiile mele erau perfect contextualizate. Spuneam ca daca lucrurile vor deraia in continuare, am spus ca lucrurile se vor putea sparge in curs. Deprecierea de astazi nu este influentata de declaratiile mele. Cea de vineri s-a intamplat inaintea declaratiei mele, iar cea de astazi, in partea a doua a zilei. Au fost unii care au spus ca trebuie sa-mi dau demisia. De ce sa o fac? Mi-am exprimat o parere de economist", s-a justificat Radulescu anul trecut.

Oficialul BNR este cunoscut ca o persoana careia ii place sa participe cu opinii personale, diferite de cele ale bancii centale. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost nevoit de mai multe ori sa dezavueze declaratiile lui Eugen Radulescu.

×