x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Începe plata angajaților întorși din șomajul tehnic

Începe plata angajaților întorși din șomajul tehnic

de Dan Straut    |    24 Aug 2020   •   12:00
Începe plata angajaților întorși din șomajul tehnic

Luni, 24 august, Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) vor începe plăţile a 41,5% din salariul brut pentru angajaţii care au revenit în activitate după şomajul tehnic. „Imediat după ce rectificarea bugetară a fost publicată, în trei zile am parcurs toate procedurile pentru ca banii să ajungă la AJOFM-uri pentru plata măsurii de 41,5% din câştigul salarial al fiecărei persoane aflate anterior în şomaj tehnic”, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Angajatorii trebuie să facă dovada plăţii contribuţiilor. „Unii trimit ceea ce trebuie, alţii nu. Cu aproape fiecare se discută personal. Sunt, în medie, 3-4 schimburi de mesaje cu angajatorii, aceasta fiind perioada în care se procesează cererile pentru prima lună de acordare - iunie. Presupun că următoarea etapă va fi puţin mai uşoară”, a scris șefa Ministerului Muncii. 

 

 

30% este proporția angajatorilor din București care au depus cereri corecte și complete pentru obținerea facilității de 41,5% din salariile angajaților reveniți din șomajul tehnic

×