x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incepe sezonul reducerilor - Magazinele pot scadea preturile cu pana la 70% la produsele de iarna

Incepe sezonul reducerilor - Magazinele pot scadea preturile cu pana la 70% la produsele de iarna

de Adrian N. Ionescu    |    Elena Stan    |    10 Ian 2007   •   00:00
Incepe sezonul reducerilor - Magazinele pot scadea preturile cu pana la 70% la produsele de iarna

De abia a trecut febra cumparaturilor de Sarbatori, ca magazinele se pregatesc de sezonul soldarilor. De luni va veti putea cumpara la pret redus hainele si incaltamintea pe care nu ati apucat sa le luati la sfarsitul anului.

Saptamana viitoare incep reducerile la produsele din sezonul toamna-iarna. Preturile practicate de magazine la articolele de imbracaminte, incaltaminte si accesorii vor fi cu 20% pana la 70% mai mici. Astfel, daca acum cateva zile nu va "tinea buzunarul" sa dati 300 de lei pe o pereche de cizme de firma, le ve-ti putea cumpara cu bani mai putini. Reducerile pot viza doar produsele nealimentare, a caror desfacere are caracter sezonier. Din aceasta categorie fac parte confectiile, produsele de marochinarie, tricotajele, tesaturile, incaltamintea, articolele sport, cosmeticele, aparatele de incalzire si climatizare, ventilatoare si alte produse similare.

REDUCERI LEGALE. Conform legii, reduceri se pot realiza de doua ori pe an. Prima perioada a reducerilor este 15 ianuarie-15 aprilie, pentru sezonul toamna-iarna, iar cea de-a doua perioada este 1 august-31 octombrie, pentru sezonul de primavara-vara. De asemenea, magazinele pot practica si alt gen de reduceri, in anumite perioade ale anului, cum ar fi: 1 si 8 martie, 1 iunie, precum si de Pasti sau de Craciun. In plus, se pot organiza reduceri atunci cand un magazin face lichidarea marfurilor din stoc, pentru produsele sezoniere sau pentru cele care nu au fost vandute in termen de trei luni de la aprovizionare.

OBLIGATIILE PATRONILOR. Proprietarii magazinelor au obligatia sa informeze primaria din zona in care isi desfasoara activitatea despre perioada in care efectueaza vanzarile de soldare, cu cel putin 15 zile inainte. Orice anunt sau alta forma de publicitate privind soldarea trebuie sa specifice obligatoriu data de incepere a vanzarii de soldare si durata acesteia, precum si sortimentul de marfuri supus soldarii, in cazul in care operatiunea nu implica toate produsele din magazin.

TARG
Persoanele care nu vor sa alerge de la un magazin la altul pentru a cumpara produsele aflate la reducere pot merge la targul de reduceri organizat la World Trade Center Bucuresti.
Potrivit organizatorilor, evenimentul va aduce laolalta oferta de produse de imbracaminte, incaltaminte si accesorii, produse cosmetice, bijuterii, decoratiuni interioare ale celor mai prestigioase case de comert, aflate la preturi dintre cele mai atractive. Targul incepe vineri, 19 ianuarie, si se incheie duminica, 21 ianuarie. "Experienta unor manifestari similare ne-a demonstrat noua, organizatorilor, ca publicul larg este interesat, ca sa gaseasca cel putin o data pe an intr-o singura locatie oferta atractiva a cat mai multor companii", sustine conducerea WTCB.

×
Subiecte în articol: economic produsele