x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    19 Oct 2007   •   00:00
CURS. Euro a atins un maxim istoric faţă de moneda americană, de 1,4319 dolari pe unitate, pe fondul previziunilor că datele nefavorabile referitoare la economia SUA şi profitul slab al celei de-a doua bănci americane vor susţine o nouă reducere a ratei dobănzii de către Rezerva Federală. Indexul dolarului, care măsoară evoluţia acestuia in raport cu un coş de valute importante, a scăzut la 77,406 puncte, nivelul minim de la introducere in urmă cu 30 de ani.


AUTORIZAŢIE. Termenul de eliberare a autorizaţiilor de construire a anexelor gospodăreşti din exploataţiile agricole va fi redus de la 30 la 15 zile, potrivit unei propuneri legislative a Ministerului Agriculturii. Astfel, ministerul va putea să avizeze şi inceperea lucrărilor de construcţii in perimetrele limitrofe anexelor gospodăreşti ale exploataţiilor, delimitate prin planuri urbanistice, in care s-a instituit un regim de restricţie privind amplasarea clădirilor de locuit.


GPS.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţii in Agricultură (APIA) va invita cinci firme să depună oferte de furnizare a 230 de echipamente GPS necesare verificărilor in teren a datelor declarate de ţărani in cererile de subvenţii. APIA cumpără GPS-uri prin negociere directă, deşi derulează o licitaţie in procedură normală cu acelaşi scop. Există temerea că aceasta ar putea dura prea mult şi nu s-ar respecta ultimatumul impus de UE pentru remedierea deficienţelor de la APIA.

×
Subiecte în articol: economic