x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00
AFACERI. Incă 6-7 ani de acum incolo intreprinzătorii trebuie să se obişnuiască cu variaţii de curs valutar, a declarat ieri-seară guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la o intălnire cu Asociaţia Intreprinzătorilor Italieni din Romănia, Unimpresa. Italienii s-au declarat ingrijoraţi că, după aderarea la UE, competitivitatea Romăniei a scăzut pe fondul intăririi leului - ceea ce a lovit in exporturi şi a creşterii migraţiei, ceea ce a accentuat lipsa forţei de muncă şi a dus la majorarea substanţială a salariilor, fără o creştere pe măsură a productivităţii muncii. Isărescu s-a declarat şi el ingrijorat de creşterile salariale şi a criticat Executivul că nu a făcut eforturi să reformeze piaţa muncii.


PERFORMANŢÃ.... Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti a premiat firmele bucureştene care au avut in anul 2006 cele mai bune rezultate financiare, sursele de date utilizate pentru alcătuirea topului au fost situaţiile financiare pentru anul 2006 şi declaraţiile vamale. In acest clasament au intrat 1.272 de firme, care au indeplinit criteriile de calificare impuse de CCIB. Printre firmele premiate s-au regăsit Renault-Nissan, Procter&Gambel Distribution, Petrom Gas, Coca-Cola, Carrefour, Avon Cosmetics, Mobexpert, Orange, Energy Holding, Rompetrol Logistics, Rosal Grup, Ernst&Young.


RETAIL. Carrefour va deschide in 2009 un hipermarket in cartierul Berceni din Bucureşti, in cadrul unui complex comercial care va totaliza 67.000 de metri pătraţi. Hypermarketul din Berceni va avea o suprafaţă totală de 12.500 metri pătraţi, din care aproape 8.000 metri pătraţi spaţii de vănzare, precum şi 1.800 de locuri de parcare. Investiţia se ridică la 20 de milioane de euro. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic