x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    07 Noi 2007   •   00:00

CURS. Leul a pierdut ieri 0,64% in faţa euro, ajungănd la 3,3671 lei/euro, ca urmare a veştilor proaste despre economia Romăniei anunţate luni, precum şi a declaraţiilor guvernatorului Mugur Isărescu. Cursul afişat marţi de BNR, de 3,3671 lei/euro, descrie o depreciere a monedei naţionale cu peste doi bani (0,64%) faţă de euro, de la 3,3458 lei/euro, căt era luni. Cursul la casele de schimb a variat ieri intre 3,4 şi 3,42 lei pentru un euro. (Daniela Ivan)

SCUMPIRI. Preţurile legumelor şi fructelor din Romănia au inregistrat in 2007 unele dintre cele mai rapide creşteri din UE, conform datelor Biroului european de statistică, Eurostat. Romănia este a treia economie din UE in funcţie de creşterea preţurilor la produsele alimentare, după Bulgaria şi Malta.

Privatizare. Societatea saudită Al-Arrab Contracting Co. a cumpărat ieri 62,82% din acţiunile Electroputere Craiova intr-o tranzacţie de 120 de milioane de euro. Pentru pachetul majoritar, saudiţii au plătit 2,34 milioane de euro. Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat că Al Arrab s-a angajat să investească 20 de milioane de euro in dezvoltare şi tehnologizare, 3 milioane in implementarea standardelor de mediu, să asigure o infuzie de capital de 37 de milioane de euro şi, in plus, a preluat datoriile de peste 64 de milioane de euro ale societăţii. (integral pe www.jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: economic