x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    21 Ian 2008   •   00:00

ROŞIA MONTANĂ. Proiectul Roşia Montană va rămâne blocat până în 2009, deoarece autorităţile rom&ac

ROŞIA MONTANĂ. Proiectul Roşia Montană va rămâne blocat până în 2009, deoarece autorităţile române nu îşi vor asuma luarea unei hotărâri în acest an, a declarat Bogdan Găbudeanu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Dacă investitorul va veni cu noi documente, analiza va dura cel puţin cinci-şase luni, a mai spus el. La finele lui 2007 Ministerul Mediului a oprit pe termen nelimitat procesul de autorizare a proiectului. (D.I.)

 

VOUCHERE. Angajatorii vor fi singurii care vor cotiza pentru ca salariaţii lor să beneficieze de vouchere de vacanţă, au stabilit reprezentanţii Ministerului pentru Turism, patronatelor, sindicatelor şi agenţiilor de turism. Ei se vor întâlni pentru a modifica textul iniţial al legii, care prevede ca voucherele să fie acordate în urma contribuţiei angajatului şi angajatorului la un fond comun. Proiectul de lege a fost deja aprobat de Senat şi se află la Camera Deputaţilor. (F.Z.)

 

PRIVATIZĂRI. AVAS vrea să privatizeze în 2008 cel puţin 50 de societăţi la care deţine pachetul majoritar de acţiuni, printre care Antibiotice Iaşi, Avioane Craiova şi şantierul Naval Mangalia, a declarat Teodor Atanasiu, preşedintele instituţiei. “Toate societăţile a căror legislaţie permite privatizarea vor intra în proces”, a  mai spus Atanasiu. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: economic