x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00

29 ianuarie 2008



PLÅŢI. UniCredit a lansat ieri o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro, disponibilă şi în România. Astfel, UniCredit pune la dispoziţia celor peste 240.000 de clienţi companii din Europa o platformă comună pentru efectuarea plăţilor în euro. "În acest fel, transferurile transfrontaliere în Europa vor fi efectuate după standarde mai clare, vor fi mai sigure şi mai eficiente. Existenţa SEPA va simplifica centralizarea conturilor naţionale prin consolidarea acestora într-un cont central", se arată într-un comunicat al UniCredit. (Daniela Ivan)


DECLARAŢII ONLINE. Daniel Chiţoiu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), propune extinderea metodei de depunere online a declaraţiilor fiscale la 22 de judeţe Proiectul propus de ANAF se referă la contribuabilii aflaţi în administrarea unităţilor fiscale din raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Alba, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Olt, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, se arată într-un comunicat al ANAF. Acesta se referă la toate categoriile de contribuabili care au obligaţia să depună declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, declaraţia privind impozitul pe profit, decontul şi decontul special de TVA, declaraţia rectificativă şi decontul privind accizele. (D.I.)


CREDITE. În plină criză financiară, Piraeus Bank România a anunţat că va scădea dobânzile la creditele de nevoi personale fără garanţie reală, inclusiv cele destinate refinanţării, acordate în lei, euro şi franci elveţieni. Pentru împrumuturile în lei, reducerea dobânzii va fi de 0,5%, în timp ce pentru creditele în euro şi franci elveţieni va fi de 0,75%. Scăderea dobânzii nu se aplică împrumuturilor aflate în sold, sub incidenţa noii măsuri intrând doar creditele care urmează să fie acordate de către Piraeus Bank România, se arată într-un comunicat al băncii. (Daniela Ivan)


CONCEDIERI. Romtelecom va disponibiliza până la 2.500 de angajaţi în 2008 (aproximativ 20% din total) în încercarea de îmbunătăţi eficienţa. Pentru acest an, compania îşi propune o creştere solidă a afacerilor pe segmentele broadband şi transmisii de date şi televiziune prin satelit, combinată cu o majorare a numărului de clienţi de telefonie fixă, a declarat Yorgos Ioannidis, director general al companiei.
Pe segmentul ADSL, operatorul deţinea peste 360.000 de clienţi, la sfârşitul anului, cu o cotă de piaţă de peste 20% pe segmentul de broadband fix.

×
Subiecte în articol: economic