x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    31 Ian 2008   •   00:00

Acordul pentru stabilirea companiei de proiect ce va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea fi semnat până la finele lunii februarie, potrivit Nuclearelectrica.



Premieră

Acţiunile Erste Bank vor fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti începând cu data de 14 februarie, potrivit Petrei Alexandru, director general adjunct al BVB. Erste este prima companie străină care se listează pe piaţa locală de capital. Circa 6.500 de români, angajaţi ai Băncii Comerciale Române, deţin acţiuni ale băncii austriece, primite în urma schimbului de acţiuni BCR- Erste efectuat în 2006. Aceste titluri reprezintă 1% din capitalul Erste Bank. (D. I.)


Aproape
Acordul pentru stabilirea companiei de proiect ce va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea fi semnat până la finele lunii februarie, potrivit Nuclearelectrica. Compania a anunţat că negocierile continuă cu toate companiile selectate, şi anume Enel, Iberdrola, Electrabel, CEZ, RWE şi ArcelorMittal România.
Această companie de proiect trebuie înregistrată până la 31 martie, şi va funcţiona ca un producător de energie independent de Nuclearelectrica. (D. I.)


Decizie
Vânzarea Bank Austria către UniCredit a fost declarată nulă de către un tribunal din Germania. Divizia Bank Austria aparţinea HVB, şi a fost cumpărată în anul 2005. Acţionarii minoritari ai HVB au contestat vânzarea, argumentând că preţul de 13 miliarde de euro plătit de UniCredit a fost prea mic. Banca italiană a anunţat că este “foarte probabil” să se facă apel la decizia instanţei germane.

×
Subiecte în articol: economic