x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    04 Feb 2008   •   00:00

PRIVATIZARE - Condiţii pentru Ford

Comisia Europeană ar putea impune câteva condiţii la contractul de privatizare a Automobile Craiova, dar nu de natură să ducă la rezilierea contractului. Potrivit lui Teodor Atanasiu, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, răspunsul oficial al CE va sosi într-o lună, după care Guvernul va cere Parlamentului adoptarea legii în procedură de urgenţă. “Dacă legea nu va fi aprobată până la 14 martie, atunci avem un motiv justificat ca să prelungim valabilitatea contractului. Oricum, cred că în luna aprilie Ford va intra în societate”, a declarat Atanasiu. (D.I.)

 
CREŞTERE - Piaţa moto a crescut cu 78%

Piaţa auto din România a crescut în 2007 cu 78,7%, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Anul trecut s-au vândut 3.141 de unităţi, dintre care motocicletele, motoretele şi scuterele Peugeot au totalizat 1.227 de unităţi, cu 182,7% mai mult decât în 2006. Următoarele locuri au fost ocupate în ordine de Yamaha (458 de unităţi), Suzuki, cu 255 de bucăţi vândute, Aprilia, cu 254 de unităţi, şi Honda, care a vândut 253 de vehicule. (D.I.)

AVAS - Stop privatizărilor imobiliare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va impune investitorilor interesaţi de preluarea societăţilor din portofoliul său să păstreze obiectul de activitate şi să îşi asume programe de investiţii. Aceste metode vor fi folosite pentru privatizările Oltchim, Salrom, Avioane Craiova sau ale firmelor din domeniul apărării. Măsura este gândită pentru a evita preluarea companiilor şi transformarea lor în afaceri imobiliare. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic