x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    26 Feb 2008   •   00:00

TAXA AUTO. Guvernul va restitui integral taxa auto deja plătită doar în cazul unei decizii a Comisiei Europene sau a Curţii Europene de Justiţie, a precizat ministrul Economiei &

TAXA AUTO. Guvernul va restitui integral taxa auto deja plătită doar în cazul unei decizii a Comisiei Europene sau a Curţii Europene de Justiţie, a precizat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. “O astfel de situaţie, de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxă specială, s-a înregistrat şi în cazul altor state, iar pentru unele dintre acestea sumele restituite reprezintă numai diferenţe de taxe, exemplu fiind cazul Ungariei. În aceste condiţii, pentru România, problema restituirii taxei se va pune în funcţie de decizia Comisiei Europene şi, eventual, a Curţii Europene de Justiţie”, spune Vosganian. (Daniela Ivan)

 

CREDITE ONLINE. Popular în Europa şi Asia, creditul de nevoi personale prin internet este introdus şi în România, de către Cetelem România. Denumit C-net, creditul permite atât aplicarea solicitării împrumutului, cât şi transmiterea aprobării online în maximum 10 minute. Împrumutul poate fi acordat pe o perioadă maximă de 10 ani, cu o rată a dobânzii anuale între 7% şi 12%, în funcţie de durata creditului. Dobânda anuală efectivă (DAE) se situează între 14% şi 21%. (Daniela Ivan)

 

PLåŢI. Cardurile UniCredit Ţiriac Bank nu vor fi funcţionale azi, începând cu ora 23:00, pentru aproximativ 30 de minute, a anunţat banca. Nu se vor putea face tranzacţii de retragere de numerar sau plăţi la comercianţi. Sistemul de acceptare al băncii cuprindea, la finele lunii ianuarie, 356 de ATM-uri şi 3.188 de POS-uri active. (D. Ivan)

 

SCUMPIRE. Rompetrol a majorat de luni preţurile la carburanţii comercializaţi în staţiile proprii, cu 0,09 lei pe litru. Benzina Premium costă 3,75 lei pe litru, ca şi Efix 95, în vreme ce Euro super 98 se vinde cu 4,35 lei/litru, potrivit companiei. Motorina Efix Euro 4 este comercializată cu 3,9 lei/litru, iar pentru aceeaşi cantitate din sortimentul Euro 5 consumatorii plătesc 4,16 lei. Săptămâna trecută şi Petrom a urcat preţul carburanţilor cu 0,009 lei pe litru, ca urmare a cotaţiilor record ale barilului de ţiţei de pe pieţele internaţionale. (D.I.)

 

ANULARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va solicita Guvernului să anuleze hotărârea de privatizare a Antibiotice Iaşi prin licitaţie cu strigare, care este contestată în instanţă de sindicate.  Hotărârea de Guvern 1.400/2007 privind privatizarea Antibiotice Iaşi prin metoda licitaţiei cu strigare a fost suspendată în urmă cu două săptămâni de către Curtea de Apel Iaşi, care a dat câştig de cauză sindicatului fabricii. Guvernul a anunţat că va depune recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

×
Subiecte în articol: economic