x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Mai 2008   •   00:00

21 mai 2008



SCUMPIRI. Preţurile gazelor naturale livrate populaţiei ar trebui să crească cu 18% la 1 iulie. "Preţul gazelor a urcat cu 100 de dolari din decembrie 2007, la 420 dolari pe 1.000 metri cubi", a declarat directorul comercial al Distrigaz Sud, Cristian Dandu. În primul trimestru, compania avea pierderi de 1,5 milioane de lei pe zi, iar din aprilie pierderile s-au redus la circa un milion lei pe zi. "Am depus la ANRE toate documentele care să justifice creşterea de preţ. Dacă va fi cazul vom depune şi alte documente, pînă la 1 iulie", a precizat Dandu.

BANI. Compania Naţională de Autostrăzi va plăti, săptămâna viitoare, datoria de 92 de milioane de euro către Bechtel, constructorul Autostrăzii Braşov – Borş, a declarat Dorin Debucean, directorul general al CNADNR. Acesta a explicat că 58 de milioane de euro reprezintă valoarea lucrărilor de execuţie aferente perioadei decembrie 2007 – aprilie 2008, iar diferenţa reprezentînd costurile colaterale, cum ar fi utilităţi, deminare sau descărcarea arheologică.

SEZON. De azi, durata unei călătorii cu trenul pe relaţia Bucureşti – Constanţa se va reduce cu 35 de minute datorită finalizării lucrărilor de reabilitare a căii ferate pe relaţia Bucureşti Nord – Băneasa, conform CFR Călători. Astfel, primul tren care va circula pe ruta directă spre Constanţa este Rapidul 687, cu plecare din staţia Bucureşti Nord la ora 7:51. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic