x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Aug 2006   •   00:00

LAPTE - Sprijin pentru producatori

Producatorii de lapte, care vor produce conform normelor UE, vor primi un sprijin destul de consistent, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Scopul este ca posesorii de animale sa aiba bani cu care sa-si procure aparate de muls si tancuri de racire care sa respecte igiena si calitatea laptelui. Ministrul spune ca doar 15% din laptele produs in Romania este conform cu standardele europene, restul are o incarcatura microbiana care-i scade calitatea. Flutur a refuzat sa precizeze care va fi pretul maxim pe care-l vor putea primi producatorii de lapte de calitate, dar a apreciat drept rezonabil pretul de 10.400 de lei vechi pe litru.

TARIFE - Gazele naturale din import se pot scumpi

Gazele naturale din import s-ar putea scumpi cu 15-20 de dolari pe mia de metri cubi pana la finele anului, au anuntat reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor (ANRG). Vestea buna este ca majorarea nu va influenta tarifele pentru consumatorii casnici. "Se pare ca nu vom avea o scumpire a tarifelor pentru consumatorii casnici, daca nu se va intampla vreo alunecare deosebita a pretului produselor petroliere. Chiar daca va fi o majorare, aceasta va fi de foarte mica amploare, de pana in 1%", a precizat Gabriel Sirbu, director in cadrul ANRG.

COMBUSTIBILI - MEC ia masurile pentru iarna

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va prezenta Guvernului un pachet de masuri menite sa asigure furnizarea de energie electrica si termica, in conditii de siguranta, pentru perioada de iarna. Printre masurile care vor fi adoptate astfel incat sa fie asigurat necesarul de energie in lunile de iarna se numara reducerea exporturilor Hidroelectrica si reorientarea acestora catre consumul intern sau deconectarea consumatorilor casnici rau-platnici, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres.

×
Subiecte în articol: economic