x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Aug 2006   •   00:00
STATISTICA - Preturile au crescut cu 0,15% in iunie
Inflatia a crescut cu 0,15% in luna iunie, potrivit Institutului National de Statistica. Aceasta usoara crestere este cauzata, in special, de majorarea preturilor serviciilor cu 0,81% si la marfurile nealimentare cu 0,45%. Seful Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu (foto), a declarat ca estimeaza o inflatie in crestere de aproximativ 0,8 procente in luna iulie si ca se asteapta la noi pusee inflationiste in lunile octombrie si noiembrie. El crede ca tinta de inflatie de 6 procente, +/ - 1%, a BNR este inca un obiectiv realizabil.

BNR - Inflatie de 3,8% in 2008
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a stabilit ieri o tinta de inflatie pentru 2008 de 3,8%, plus minus un punct procentual. Decizia a fost luata pe baza proiectiilor care indica o accentuare a dezinflatiei in 2006 si o relativa incetinire a inflatiei in 2007 in comparatie cu proiectiile vechi. Rata dobanzii de politica monetara se mentine la nivelul de 8,75% pe an timp de doi ani, precum si continuarea exercitarii unui control ferm al lichiditatii pe piata monetara interna. Se vor mentine si masurile prudentiale de temperare a expansiunii creditului neguvernamental, care a crescut cu 50% fata de iunie 2005. (Daniela Ivan)

COMPANII - Se preschimba codul pentru TVA
Firmele inregistrate ca platitori de TVA trebuie sa-si preschimbe codul de inregistrare ca platitor de TVA in codul de inregistrare in scopuri de TVA, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Finantelor Publice. Informatiile care trebuie sa existe in baza de date electronica se refera la numerele de identificare TVA atribuite de statul membru si valoarea totala a tuturor livrarilor intracomunitare de bunuri. (Daniela Ivan)

MINERIT - Cresc subventiile
Ministerul Economiei si Comertului va majora "subventiile pe produse" cu sume de ordinul milioanelor de euro pentru fiecare companie miniera, potrivit unor surse citate de Mediafax. Pentru CN Banat Anina, de care apartine exploatarea Baia Noua, este prevazuta o scadere a subventiei cu 2,6 milioane de lei noi, pana la 8,8 milioane de lei. Remin Baia Mare va beneficia de cresterea cea mai mare, cu 24 milioane de lei, pana la 118,1 milioane de lei. Campioana datoriilor catre stat, CN Huilei Petrosani, va primi opt milioane de lei in plus pana la 235,9 milioane de lei. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic