x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Aug 2006   •   00:00
CHELTUIELI DE VACANTA. Sumele alocate de turistii romani pentru concediu au crescut constant in ultimii ani, in paralel cu veniturile, cheltuielile medii cifrandu-se la circa 450 de euro, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism. O alta tendinta vizibila in acest an este cresterea numarului de romani care cumpara vacante scumpe, la preturi de peste 1.000 de euro, in destinatii exotice sau indepartate. Aceasta tendinta se explica pe de o parte prin cresterea nivelului de trai, iar pe de alta parte prin dorinta unui numar tot mai mare de romani de a calatori in destinatii mai indepartate de tara. (Mediafax)

MINERIT. Minerii nu pot beneficia de tichete de masa, dar pot obtine o crestere salariala. Ministrul economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat la Petrosani ca o discutie referitoare la inlocuirea mesei calde pentru mineri cu tichete valorice "trebuie luata in calcul doar dupa reorganizarea companiei si separarea entitatilor viabile", potrivit Mediafax. Ministrul sustine ca se are in vedere o crestere salariala pentru angajatii de la Compania Nationala a Huilei "doar in conditiile in care productivitatea muncii se va ridica la nivelul anticipat".

ACTIUNI. Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Electrica Transilvania Nord a aprobat preluarea de catre Fondul Proprietatea a 12% din actiunile societatii, care erau detinute inainte de Electrica SA, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial. Fondul Proprietatea va primi 3.998.943 de actiuni cu valoarea nominala de 10 lei, care reprezinta 12% din capitalul social al societatii de la Electrica SA.

×
Subiecte în articol: economic