x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Aug 2006   •   00:00
SAPARD. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit nu mai primeste, de ieri, cereri de finantare pentru SAPARD, ca urmare a depasirii fondurilor alocate. Pana acum s-au depus 5.301 cereri de finantare in valoare de 1,66 miliarde de euro, din care 3.883 de cereri (1,18 miliarde de euro) sunt eligibile, iar restul sunt in diferite etape de verificare. Proiectele declarate eligibile, dar pentru care nu vor mai exista fonduri vor intra pe o lista speciala de asteptare si vor fi finantate daca se reziliaza alte contracte sau se fac economii. (F.Z.)

BCR. Directorul executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, va prelua si functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), dupa incheierea procesului de privatizare a institutiei de credit, programata pentru septembrie, potrivit Mediafax. Consiliul va fi compus din sapte membri, dintre care cinci vor fi reprezentanti ai Erste Bank.

ECONOMII SI CREDITE. Romanii au plasat in banci economii in lei si valuta in valoare de 30,9 miliarde lei (8,66 miliarde euro) in iunie, din care mai mult de jumatate (59,48%) sunt depozite in moneda nationala, potrivit BNR. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai mult au crescut depozitele in moneda straina, si anume cu 24,4% (25,7% daca calculam in euro). Creditul neguvernamental a crescut in iunie cu 5,7% comparativ cu luna mai. Creditele in lei acordate populatiei au avut cea mai buna dinamica, cresterea soldului fiind de 127,4%.

×
Subiecte în articol: economic