x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Iul 2006   •   00:00

TAXE - Parcarea, platita prin SMS

Taxa de parcare va fi platita cu ajutorul unui SMS transmis prin telefonul mobil, in care vor fi specificate numarul de inmatriculare al masinii si durata de stationare. Sistemul ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor, a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. Soferul va fi avertizat, tot prin SMS, cu 5-10 minute inainte de expirarea timpului de parcare. Proiectul va fi aplicat intr-o prima faza in 20 de orase, dupa un interval de cinci-sapte luni de la incheierea unui parteneriat public-privat.

COMERT - Deficitul a crescut cu 38%

Deficitul comercial s-a situat in primul semestru la 5,81 miliarde de euro, calculat ca diferenta intre export si import, in crestere cu 38,3% fata de perioada similara din 2005. Exporturile au insumat 12,67 miliarde de euro, in crestere cu 20,3% fata de prima jumatate a anului trecut. Importurile au totalizat 18,48 miliarde de euro, valoare mai mare cu 25,3% fata de perioada similara a anului anterior.

BURSA - Un job asigurat la intoarcerea in tara

In perioada 24-30 iulie se desfasoara la Sinaia Seminarul de Informare si Pregatire, la care participa peste 40 de beneficiari ai programului Bursa Speciala a Guvernului Romaniei (BSGR), viitorii manageri publici. Printre participanti se numara beneficiari selectati in urma Concursului National 2005, care urmeaza sa plece la studii in strainatate, si bursieri din prima generatie a BSGR, care deja studiaza la universitati din Europa si America de Nord. "Faptul ca ati ales ca dupa acest stagiu de pregatire sa va intoarceti in tara si sa ajutati la consolidarea sectorului Administratiei Publice din Romania este un lucru incurajator", a declarat doamna ambasador Soknan Han Jung in deschiderea evenimentului. BSGR este derulat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare in parteneriat cu Ministerul Educatiei, finantatorul principal al programului.

×
Subiecte în articol: economic