x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Iul 2006   •   00:00

TURISM - Investitii pentru partii

Autoritatile locale din 15 judete vor calcula in perioada urmatoare costurile la care se ridica proiectele tehnice si studiile de fezabilitate pentru participarea la doua programe de investitii derulate de ANT: "Schi in Romania" si "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta". Primul program vizeaza realizarea de investitii pentru amenajarea unor noi partii. "In 2006 se vor finanta integral studiile de fezabilitate si proiectele tehnice, urmand ca in 2007 si 2008 sa se suporte cheltuielile pentru executie", a declarat Ovidiu Marian, presedintele ANT.

INCALZIRE - Un sfert dintre case, debransate

Un sfert dintre apartamentele din Romania sunt debransate de la sistemul centralizat de incalzire si peste 20% dintre orasele resedinta de judet au renuntat partial sau in totalitate la serviciile regiilor locale de termoficare, optand pentru alte mijloace de incalzire. Din cele 2,2 milioane de apartamente din Romania racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, proprietarii a aproape 600.000 de locuinte (reprezentand unul din patru consumatori) au renuntat la acest serviciu, potrivit raportului "Termia" 2006.

STATISTICA - Cresc investitiile straine

Valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor inregistrate in Romania s-a ridicat la finele primului semestru la 613,1 milioane de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Numarul de firme noi cu participare straina a crescut insa in primele sase luni cu 6%, ajungand la 1.114. Totodata, capitalul social subscris de firmele noi cu participare straina a crescut cu 257%, 121 milioane euro.

AJUTOR DE STAT - Justitia va decide in cazul Loteriei

Justitia se va pronunta daca Loteria Romana trebuie sa returneze Ministerului Finantelor 50,6 milioane de lei, suma reprezentand ajutor de stat ilegal in opinia Consiliului Concurentei, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde. Potrivit Consiliului, Loteria a beneficiat de scutirea de la plata taxei de licenta si exceptarea de la perceperea si virarea catre stat a taxei de timbru social. Ajutoarele de stat catre Loterie au fost acordate fara sa fie notificate, ceea ce reprezinta o incompatibilitate cu mediul concurential, sustine Consiliul.
×
Subiecte în articol: economic