x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Iul 2006   •   00:00
IMPOZIT. Contribuabilii care nu isi pot indeplini obligatiile fiscale ca urmare a unui eveniment imprevizibil, precum inundatii, incendii sau cataclisme, vor fi exonerati de raspundere fiscala, conform unei ordonante de modificare a Codului de Procedura Fiscala, aprobata de Guvern. Documentul preia regulile comunitare in domeniu. Contribuabilul nu va fi sanctionat pentru neindeplinirea obligatiilor in situatii mai presus de vointa sa, precum cazul de forta majora si cazul fortuit.

DATE DESPRE PASAGERI. Transportatorii aerieni care opereaza in Romania vor fi obligati sa transmita Politiei de Frontiera date despre pasagerii pe care ii transporta din diverse tari catre un punct de trecere a frontierei romane, conform unei ordonante adoptata ieri de Guvern. Pana la finalizarea formalitatilor de imbarcare ei trebuie sa trimita autoritatilor seria, numarul si tipul documentului de calatorie utilizat, cetatenia, numele, data nasterii, punctul de trecere a frontierei unde urmeaza sa soseasca, codul transportatorului, ora plecarii si sosirii, numarul total de pasageri si punctul initial de imbarcare. Actul normativ are ca scop imbunatatirea controlului de frontiera si combaterea migratiei ilegale. (Florina Zainescu)

COMPLEX REZIDENTIAL. Un nou complex rezidential se va ridica in Capitala in zona Heliade intre Vii, marginit de Raul Colentina si Lacul Fundeni. Constructia NeoPeninsula va incepe in luna noiembrie 2006, iar primele doua turnuri cu 16 etaje vor fi finalizate in termen de 18 luni. In total complexul va oferi 2.700 de garsoniere, apartamente cu 2, 3 si 4 camere si apartamente de lux cu terase la ultimele etaje. Pe suprafata de peste 140.000 mp complexul va include 16 turnuri cu 14 pana la 24 de etaje, 50.000 mp de spatiu verde - parc interior si locuri de joaca pentru copii, o zona comerciala, locuri de agrement, dar si plaja privata, terenuri de tenis, fotbal si baschet, piscina, restaurante, cafenele, club acvatic. (Eugenia Mihalcea)

A MURIT PROFESORUL PAUL BRAN. Paul Bran, fost rector al Academiei de Studii Economice Bucuresti, s-a stins din viata ieri, dupa ce a suferit o criza in timp ce se afla in incinta unitatii de invatamant. Desi a fost transportat de urgenta la Spitalul Floreasca, medicii au constatat ca se afla in stop cardio-respirator. Fostul rector era cardiac, motiv pentru care se presupune ca acesta a suferit accidentul ca urmare a caldurii excesive din ultimele zile. Profesorului i s-a facut rau in timp ce se afla pe "pasarela Bran", care uneste cele doua cladiri ale Academiei, numita astfel de studenti pentru ca a fost construita in timpul perioadei in care el a fost rector. Profesorul universitar doctor Paul Bran a fost rector la ASE Bucuresti si presedintele Comisiei de cenzori a Bancii Nationale a Romaniei.

×
Subiecte în articol: economic