x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Feb 2007   •   00:00
BRD Profit. BRD Groupe Societe Generale a obtinut, anul trecut, un profit net de 656 milioane de lei (circa 186 milioane de euro), in crestere cu 19% comparativ cu 2005. La finele anului trecut, BRD avea active nete de 8,28 miliarde de euro, pozitionandu-se pe locul doi in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 16,3%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. (Daniela Ivan)

REZERVE MINIME. Banca centrala ar putea elimina rezervele minime in 3-4 ani, a declarat, ieri, Patrick Gelin, presedinte-director general al BRD-Groupe Societe Generale. "BNR a lasat sa se inteleaga ca restrictiile administrative ar putea fi reduse in urmatoarea perioada de timp. Pentru eliminarea rezervelor minime obligatorii va fi insa nevoie de timp", a afirmat Gelin, dupa o conferinta la care a anuntat rezultatele financiare ale bancii pentru 2006. (Daniela Ivan)

PRIVATIZARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vinde pachetul majoritar de actiuni al societatii Electroputere Craiova, reprezentand 62,8%, pentru care asteapta oferte pana la 26 martie. "Incercam o privatizare in care ponderea pretului pe pachetul de actiuni este de doar 20%. Speram ca beneficiind de aceasta infuzie de capital, Electroputere sa fie repusa pe picioare, pentru ca societatea are piata", a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS. In 2006, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 156,5 milioane de lei si pierderi de 50,1 milioane lei.(Elena Stan)

PETROM. Statul ar putea ceda din actiunile sale la Petrom, in schimbul unei parti din Arpechim - activitatea de petrochimie - , a declarat Teodor Atanasiu, seful Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. "Am avut o intalnire cu cei de la Petrom care ne-au instiintat ca piroliza nu este in obiectul de activitate al OMV si ca doresc sa o transfere catre o societate care ulterior sa fie vanduta. Suntem interesati sa preluam aceste active sau sa devenim actionari majoritari la noua firma", a spus Atanasiu. O comisie Petrom-AVAS va pune in practica obiectivele ambelor parti.

×
Subiecte în articol: economic