x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Iul 2006   •   00:00
GRAU - 50% din recolta a fost stransa
Peste 50% din suprafata de 2.046 milioane de hectare cultivate cu grau a fost recoltata, media la hectar fiind de circa 2.500 de kilograme, a anuntat Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Graul a fost recoltat de pe o suprafata de 1.046.000 hectare, fiind obtinuta o cantitate de 2,7 milioane de tone. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat recent ca productia din acest an se va ridica la circa 5,5 milioane de tone, comparativ cu sapte milioane de tone in 2005.

AUTO - Asigurari mai simple din 2007

Politele de raspundere civila auto (RCA) care se vor incheia din 1 ianuarie 2007 vor contine si seriile cartilor de identitate ale autovehiculelor. Acest nou element de identificare este format dintr-un numar mult mai redus de caractere decat seria de caroserie, scazand riscul de transcriere eronata atat in polita, cat si in baza de date informatica. Totodata, posesorii de autovehicule nu vor mai fi obligati sa notifice compania la care au incheiat RCA despre intentia de a schimba societatea cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea perioadelor de valabilitate. (I.O. Purdea)

BILANT - Profit pentru SIF in primul semestru
Societatile de Investitii Financiare (SIF) au inregistrat la finele primului semestru active nete de 6,52 miliarde de lei, cu 28,6% peste nivelul de la finele anului precedent, iar profitul cumulat a urcat cu 23,5% fata de valoarea raportata in decembrie 2005, la 309,5 milioane de lei. SIF Oltenia a consemnat cel mai ridicat profit, de 91,5 milioane de lei, societatea plasandu-se pe prima pozitie in topul castigurilor obtinute de cele cinci SIF. (Mediafax)

SENTINTA - RAFO a scapat de sechestru
Curtea de Apel Bucuresti a confirmat ridicarea sechestrului asupra actiunilor detinute de Balkan Petroleum (BkP) la RAFO Onesti, respingand recursul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit Mediafax. Actiunile reprezinta 98% din capitalul social al companiei si, la data sechestrului, fusesera deja vandute firmei Calder A International, care a contestat masura in instanta. Astfel, a fost inlaturata una dintre piedicile finalizarii tranzactiei, ramanand ca AVAS sa fie de acord cu contractul prin care, o data cu actiunile, Calder preia si o parte substantiala din datoriile RAFO. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic