x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Feb 2007   •   00:00
COMISARI. Unii comisari ai Garzii Financiare interpreteaza in mod abuziv legislatia, iar pregatirea profesionala a reprezentantilor institutiei "lasa de dorit", a declarat Daniel Chitoiu, presedintele interimar al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Veniturile institutiei au crescut anul trecut cu 14% fata de 2005, ajungand la 151,6 milioane de lei. Circa 80% din incasari provin din amenzi acordate pentru contraventii legate de incalcarea legii contabilitatii. Comisariatul central a asigurat circa 70% din incasari, iar din teritoriu au venit numai 30%. (Elena Stan)

FELICIA. Compania franceza Soconac si reteaua Carrefour vor inaugura in luna octombrie Centrul comercial Felicia din Iasi, o investitie de 40 de milioane de euro. Complexul va avea o suprafata inchiriabila de 26.500 de metri patrati si va include un hypermarket Carrefour, un magazin Media Galaxy, o galerie comerciala cu 90 de magazine, restaurante si alte facilitati. "Suntem convinsi ca Centrul Felicia va atrage atat cumparatori romani, cat si moldoveni si ucraineni. Credem in potentialul comertului de tranzit in aceasta zona", a spus Jacobo Caller Celestino, directorul Carrefour Romania. (Daniela Ivan)

DAEWOO. Statul va vinde intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri, anuntul preliminar de privatizare urmand sa fie lansat la inceputul lunii martie, a afirmat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii conducerii companiei Ford, pe care i-a asigurat ca privatizarea Daewoo Craiova este o prioritate pentru Guvern si ca Executivul doreste ca procesul de privatizare sa fie derulat rapid si transparent. (Elena Stan)

PENNY MARKET. Compania de retail Rewe Romania va investi in acest an circa 50 de milioane de euro pentru deschiderea a aproximativ 30 de magazine si constructia unui depozit, a declarat directorul general al firmei, Antoniu Radu. "Intentionam ca in 2007 sa deschidem in jur de 30 de magazine si un depozit pentru centrele comerciale din jumatatea de nord a tarii. Avem planificate pentru acest an investitii de aproximativ 50 de milioane de euro." (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic