x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Feb 2007   •   00:00
RESTRUCTURARE LA ROMARM. Producatorul din industria de aparare Romarm va prezenta Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) planuri de restructurare a fabricilor de armament in vederea privatizarii. Autoritatea va verifica societatile comerciale din teritoriu si, in functie de situatiile constatate, va lua masurile ce se impun. AVAS detine pachetul integral de actiuni al societatii, care opereaza 17 sucursale, dupa comasarea prin absorbtie cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). (Elena Stan)

SECOND-HAND. Articolele de imbracaminte second-hand vor putea fi comercializate doar daca vor fi insotite de un document care sa certifice faptul ca au fost efectuate operatiunile de curatare, dezinfectie si dezinsectie, prevede o hotarare adoptata ieri de Guvern. Conform acestui act, documentul trebuie sa contina numele si adresa firmei care a efectuat curatarea sau dezinfectia, tipul si data operatiunii care a fost efectuata si denumirea comerciala a produselor biocide utilizate. Constatarea incalcarii acestor prevederi si aplicarea contraventiilor se fac de reprezentantii ANPC si ai Garzii Nationale de Mediu. (Aniela Nine)

TRANZACTIE. Avocatul Daniel Voicu a vandut pe piata Rasdaq pachetul de actiuni de 15,8% detinut la compania Ardaf, obtinand suma de aproximativ 26 de milioane de lei (7,6 milioane de euro). Actiunile Ardaf au revenit la tranzactionare ieri, dupa ce au fost suspendate incepand cu luna august 2006. Societatea este controlata de compania Tender Timisoara, condusa de omul de afaceri Ovidiu Tender. Acesta detine 56,19% din capitalul Ardaf si a anuntat ca intentioneaza sa-si vanda participatia. Liber la InmatriculAri. Serviciile de inmatriculari auto au inceput sa inmatriculeze si motociclete, dupa ce Ministerul Finantelor a precizat scris ca taxa nu se percepe pentru aceste auto-vehicule. Desi taxa de prima inmatriculare este in vigoare de la 1 ianuarie 2007, Finantele au avut nevoie de mai mult de o luna pentru a clarifica in scris modalitatea de taxare a motocicletelor inmatriculate pentru prima data in Romania. Anul acesta, serviciile de inmatriculari au refuzat sa inmatriculeze acest tip de autovehicule in lipsa precizarilor de la Finante.

EURO-GSM SE EXTINDE. Euro-GSM, marca nr. 1 in solutii specializate de telefonie mobila, anunta in premiera, lansarea programului de franciza. Francizarea conceptului Euro-GSM, asteptata deja pe piata telecomunicatiilor, se va lansa in Romania in aprilie 2007, la aniversarea a 10 ani de existenta a companiei. Concentrandu-si mereu atentia asupra partenerilor sai, sistemul de franciza Euro-GSM este gandit ca o cooperare stransa intre compania-mama si investitorii in franciza. Mai multe detalii la: www.eurogsm.ro.

×
Subiecte în articol: economic