x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Mai 2006   •   00:00
LOCUINTE. Asigurarea obligatorie a locuintelor este imposibil sa se faca de la 1 ianuarie 2007, este de parere directorul general al Allianz Tiriac, Cristian Constantinescu. "Sunt multe lucruri care ar trebui sa fie puse la punct. N-am avut inca nici o discutie pe aceasta tema", a afirmat ieri Constantinescu, citat de Mediafax. "Este vorba de o asigurare a riscurilor, care, facultativ, sunt neasigurabile. Singurul avantaj este ca ii asigura si pe amarati. In plus, Guvernul va scapa de o bataie de cap. In rest, sunt numai probleme", a mai spus directorul companiei.

PIERDERI. Anul trecut, Distrigaz Sud a inregistrat o reducere a profitului operational (din activitatea de baza) de 5,7%, respectiv o pierdere neta de 1,4 milioane de lei noi, in ciuda cresterii cifrei de afaceri cu 20,9%, pana la peste 2,6 miliarde de lei noi. Cresterea vanzarilor s-a dato-rat scumpirii gazelor, a recu-noscut ieri Jean-FranIois Carriere, presedintele consiliului de administratie. Carriere a explicat pierderea si prin constituirea unor provizioane de peste 2% din cifra de afaceri, pentru "anumite creante incerte". Principalii datornici sunt termocentralele.

ESTIMARE. Investitiile straine directe vor depasi anul acesta sapte miliarde de euro, luand in calcul si suma care va reveni statului din privatizarea Bancii Comerciale Romane, a declarat ieri ministrul de stat George Copos. "In primele doua luni ale anului, investitiile au ajuns la un miliard de euro. Daca inmultim cu sase, vom avea sase miliarde, iar daca adaugam si banii din privatizarea BCR, investitiile straine vor depasi sapte miliarde de euro in acest an", a spus Copos. Pentru acest an, autoritatile au previzionat un nivel al investitiilor straine directe de 5,8-6,2 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: economic