x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Feb 2007   •   00:00
BECHTEL. Premierul Tariceanu i-a spus ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, ca este nemultumit de ritmul lent al lucrarilor la autostrada Transilvania. ."Am avut o intrevedere cu ambasadorul american la Bucuresti, in cursul careia i-am reliefat faptul ca sunt nemultumit de ritmul in care merg lucrarile la autostrada Transilvania, cu toate ca Guvernul a alocat anul trecut sume de bani care nu au fost consumate", a spus premierul.

TAXA DE MEDIU. Producatorii si importatorii de anvelope care nu au reciclat anul trecut echivalentul a 70% din cantitatea produsa sau importata sunt obligati sa plateasca o taxa de 1 leu/kg pentru diferenta dintre cantitatea propusa si cea realizata. Ei trebuie sa raporteze si sa plateasca, pana la 15 martie, Ministerului Economiei si Ministerului Mediului.

SALARII. In speranta ca va convinge sindicatele sa renunte la proteste, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a promis ieri majorari salariale cu 22%, in medie, pentru companiile statului din sectorul energetic. "Angajatii din electrocentrale si termocentrale vor castiga brut intre 2.400 si 2.800 lei, iar cei de la centrala nucleara peste 4.000 lei", a declarat Vosganian. Sindicalistii din energie au amenintat ca vor picheta, marti si miercuri, sediile a 3 ministere si pe cel al Autoritatii in domeniu, cerand salarii mai mari cu pana la 35% si dotarea societatilor din acest sector. (A. N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic