x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Mar 2006   •   00:00
DAEWOO. Prelungirea negocierilor pentru preluarea de catre stat a societatii Daewoo Automobile Craiova a determinat Ministerul Economiei si Comertului (MEC) sa ceara, printr-un proiect de ordonanta de urgenta, autorizarea folosirii bugetului pe 2006 al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) la plata avocatilor implicati, potrivit Mediafax. Negocierile au fost ingreunate de refuzul coreenilor de a-si asuma, in contul pretului platit de partea romana, eventualele datorii pe care Daewoo Romania le-ar putea avea fata de afiliati ai companiilor Daewoo Motor Company si Daewoo United Kingdom. Partea romana a refuzat sa accepte exonerarea de raspundere juridica a managerilor Daewoo pentru eventualele nereguli. (A. N. Ionescu)

SAPARD. Romania mai trebuie sa absoarba 550 de milioane de euro din cele 1,5 miliarde de euro alocate prin programul SAPARD, proiecte de aproximativ 950 de milioane de euro fiind in derulare, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Ministrul a spus ca din cele 550 de milioane de euro ce urmeaza sa fie absorbite pana la sfarsitul acestui an, 200 de milioane de euro vor fi pentru proiecte de drumuri si masuri publice, iar restul de 350 de milioane pentru infiintarea de ferme sau unitati de procesare.

REGISTRUL COMERTULUI. Trecerea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) in subordinea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este neconstitutionala, iar proiectul legislativ prin care se atribuie direct un serviciu de interes public contravine Constitutiei, se arata intr-un comunicat al ONRC. Atribuirea directa, fara licitatie, a unor bunuri care valoreaza 10 milioane de euro inseamna nerespectarea principiilor egalitatii de tratament, transparentei, proportionalitatii si recunoasterii mutuale prevazute de lege, se mentioneaza in comunicat. Reprezentantii ONRC considera ca organizarea in 42 de entitati private si independente a Camerelor de Comert si Industrie nu ofera acestora capacitatea administrativa unitara, financiara si fiscala pentru a respecta si implementa legislatia armonizata.

×
Subiecte în articol: economic