x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Mar 2006   •   00:00
FONDUL PROPRIETATEA. Nume mari sunt interesate de administrarea Fondului Proprietatea. Deutsche Bank, Meryll Lynch, Morgan Stanley, Nomura Securities, Dexia Kommunalkredit, Cheyne Capital, 3i plc si YFM doresc sa participe la licitatia pentru desemnarea managerului Fondului Proprietatea, a anuntat presedintelui Fondului, Nicolae Ivan. (D.I).

FINANTARE. Guvernul a decis ieri suplimentarea bugetului Ministerului Finantelor Publice cu suma de 12,200 milioane lei noi, pentru reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Arbitraj International a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii, cu sediul la Washington. MFP a desemnat deja casa de avocatura Tuca & Asociatii pentru a reprezenta statul roman in dosarul depus de firma EDF, si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen pentru cel inaintat de grupul European Drinks si urmeaza sa emita mandate de reprezentare in dosarele Rompetrol si Spyridon Roussalis. (Eugenia Mihalcea)

BECHTEL PE NET. Contractul pentru constructia Autostrazii Brasov-Bors va fi desecretizat in cateva zile, a anuntat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre. El a declarat ca Ministerul Transporturilor a solicitat inca de acum doua saptamani si jumatate companiei Bechtel sa-si dea acordul pentru desecretizarea contractului. "In prezent, discutiile sunt in faza finala, iar documentul va fi publicat pe site-ul ministerului in perioada urmatoare. Este o chestiune de cateva zile", a adaugat Dobre. (Daniela Ivan)

BANI PENTRU SCOLI. Guvernul ar putea contracta credite de la bancile romanesti pentru finantarea programelor investitionale in Educatie, respectiv cele 1,1 miliarde de euro pentru proiecte, dupa cum a precizat ministrul Educatiei, Mihail Haradu. Potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante, Ministerul Finatelor va fi cel care va contracta imprumutul, existand doua posibilitati de contractare a creditului - fie prin garantare, fie prin emisiuni de titluri de stat. Ministerul Finantelor lucreaza la normele care sa guverneze derularea unor astfel de credite. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: economic