x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Dec 2005   •   00:00
PRIVATIZARE. Veniturile ce vor fi obtinute din privatizari vor fi virate la Fondul de Dezvoltare a Infrastructurii si vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor din transport, sanatate si educatie, dar si pentru sistemul privat de pensii. Declaratia a fost facuta de premierul Tariceanu, care a mai spus ca Fondul va include si sumele obtinute din privatizarea Bancii Comerciale Romane.

STATISTICA. Premierul Tariceanu este surprins de datele publicate de Statistica privind ritmul de crestere economica, care a incetinit de la 4,9% in primul semestru la 3,6%. "Este un pic surprinzator si nu stim daca raportarile scapa niste elemente importante. Si ultimul trimestru al anului poate sa ne permita atingerea cifrelor anuntate", a opinat premierul.

VENITURI. Executia bugetara la 11 luni indica un excedent de aproape 1% din PIB, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Ministrul nu a putut insa estima cum se va inchide executia bugetara in acest an, aratandu-se totusi increzator ca ordonatorii de credit vor reusi sa efectueze cheltuielile angajate si bugetul sa se incheie cu un deficit. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic