x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Dec 2005   •   00:00
CARDURI CEC. Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a lansat ieri primele sale carduri bancare, de debit. Cardurile de plata a salariilor vor avea atasat un descoperit de cont de cel mult trei venituri lunare. Dobanda standard pentru descoperitul de cont va fi de 14%. CEC a deschis si o retea de 137 de bancomate si 1.000 de POS, toate montate la sucursalele CEC. Comisionul de retragere de numerar din reteaua proprie este zero.

INTERES PENTRU ROSIA MONTANA. Cea mai mare companie producatoare de aur din lume, Newmont Mining Corporation, a achizitionat un pachet reprezentand 18,5% din actiunile societatii Gabriel Resources. Newmont detinea anterior deja 10% din companie. Valoarea tranzactiei a fost de 26 milioane USD. In urma noii emisiuni de actiuni, bugetul lichid al companiei a crescut la 43,27 milioane de dolari. (Adrian Mihai)

BCP VINDE IN POLONIA. Bank Millennium din Polonia, subsidiara a Banco Comercial Portugues (BCP), a aprobat vanzarea unui pachet de 10% din actiunile companiei poloneze de asigurari PZU. Pretul final de vanzare a fost de 597 de milioane de euro, cu 181 de milioane mai mare decat pretul minim anuntat initial in decembrie 2004. BCP se afla in faza finala a privatizarii Bancii Comerciale Romane. In prezent este asteptata depunerea ofertelor finale. Castigatorul licitatiei va fi anuntat pana la sfarsitul anului.

PAGINI INTERNATIONALE. Editorii anuarului Pagini interNationale au lansat cea de-a XIV-a editie a catalogului. In cele 1.920 de pagini, acesta ofera oamenilor de afaceri romani si straini informatii din toate domeniile de activitate, reprezentand la ora actuala unul dintre cele mai cautate mijloace de informare pentru public. In plus, editia din acest an contine si Cartea e-mail-urilor, lucrare ce se distribuie gratuit impreuna cu volumul de baza.

×
Subiecte în articol: economic