x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Noi 2005   •   00:00
INVESTITIE AUTO. Producatorul de subansamble auto Schlemmer va construi o unitate de productie la Satu-Mare, investitie estimata la 10 milioane de euro, productia fiind programata sa inceapa in cursul anului 2006. Fabrica va produce sisteme de protectie a cablurilor pentru industria auto si va asigura in jur de 80 de locuri de munca, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale pentru Investitii Straine. Schlemmer e unul din principalii producatori si distribuitori mondiali de sisteme de protectie a cablurilor, de conducte de aer si fluide si elemente electromecanice pentru industria auto.

MEZELURI LA BRASOV. Producatorul de mezeluri H&E Reinert a inceput recent constructia primei unitati de prelucrare a produselor din carne din afara Germaniei la Feldioara, in judetul Brasov, care implica o investitie de peste 15 milioane de euro. "Reprezentand o investitie de 15-17 milioane de euro, fabrica de la Feldioara va avea o capacitate de procesare intre 300 si 400 de tone de carne anual, cu posibilitatea cresterii in cazul cererii din partea pietei", a spus directorul general al H&E Reinert Romania, Ovidiu Bocaniciu. Productia efectiva va incepe in luna august a anului viitor, portofoliul companiei cuprinzand mezeluri crud-uscate, fierte si afumate, care vor fi comercializate sub marca Reinert.

CERNAVODA, OPRITA. Functionarea Unitatii 1 a Centralei Nuclearo-Electrice (CNE) de la Cernavoda a fost intrerupta ieri in jurul orei 01:00, dupa declansarea automata a reactorului prin sistemul de oprire rapida, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului. Institutia nu precizeaza motivele opririi reactorului. In acest moment, centrala este stabilizata la putere zero. In urma inchiderii Unitatii 1, Termoelectrica a pornit grupurile Braila si Borzesti pentru a acoperi cantitatea de energie necesara in sistemul energic national, potrivit comunicatului MEC.

×
Subiecte în articol: economic