x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Noi 2005   •   00:00
GAZE SCUMPE. Cresterea tarifelor la gaze naturale pentru 2006 a fost stabilita si va tine cont de majorarea pretului gazelor din import cu 25 de dolari pe mia de metri cubi si cea a importurilor, estimata la 40 de dolari pe mia de metri cubi. In prezent, consumatorii finali platesc in medie 230 de dolari pe mia de metri cubi, valoare cu peste 30% mai mare decat la finele anului trecut. Pretul gazelor naturale din productia interna este de 105 dolari pe mia de metri cubi.

NOU SECRETAR DE STAT. Catalin Doica este noul secretar de stat insarcinat cu politica fiscala in Ministerul Finantelor Publice (MFP). El o inlocuieste pe Mara Ramniceanu, reprezentanta a Partidului Conservator, care si-a depus demisia cu mai multa vreme in urma din motive personale. Doica este membru al Partidului Conservator si fostul sef al Directiei Judetene a Finantelor Publice Constanta, iar la inceputul acestui an a fost numit director general adjunct in cadrul Directiei Generale Juridice din MFP. (Daniela Ivan)

VINURI CU HOLOGRAMA. Vinurile romanesti de origine controlata vor putea fi recunoscute in curand dupa hologramele de pe ambalaj. Acestea vor fi realizate de firma De La Rue Holographics, din Marea Britanie, producator de holograme pentru bancnote si carduri din toata lumea, si vor fi prezentate oficial la sfarsitul saptamanii viitoare. Aceasta initiativa este menita sa-i asigure pe consumatorii de vin ca vor gasi mereu in aceleasi sticle acelasi vin de calitate si nu unul contrafacut.

PRIVATIZARE. CEC are nevoie de investitii de cateva sute de milioane de euro pentru restructurarea platformei IT, modernizarea unei parti a retelei teritoriale si instruirea personalului, a declarat, miercuri, vicepresedintele National Bank of Greece (NBG), Yiannis Pehlivanidis. El estimeaza ca CEC va putea realiza profit dupa o perioada de circa doi-trei ani de la privatizare daca va fi restructurata. NBG este unul din competitorii pentru CEC, alaturi de Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank - Holding AG.

×
Subiecte în articol: economic