x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Noi 2005   •   00:00
"INCEP INSCRIERILE". Institutul Eurocor - autorizat de CNFPA ca primul Centru de evaluare si certificare a competentelor profesionale in ocupatia contabil - a inceput inscrierile pentru sesiunea de evaluare in vederea obtinerii certificatelor de competenta. Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii, permitand astfel certificarea competentelor obtinute prin experienta sau autoinstruire, in urma evaluarii ce dureaza maximum doua zile. Prin realizari, Centrul Eurocor isi consolideaza pozitia de lider pe piata de educatie la distanta a adultilor. Detalii la www.eurocor.ro.

DINAMO, DATOARE. Curtea de Apel Bucuresti a solutionat contestatia inaintata de Asociatia Club Sportiv FC Dinamo, impotriva actului administrativ intocmit de Garda Financiara din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Instanta a mentinut decizia ANAF, considerand justa incadrarea acestor venituri in categoria veniturilor de natura salariala, se arata intr-un comunicat al ANAF. Astfel, Dinamo trebuie sa plateasca diferente suplimentare de taxe si impozite in valoare de aproximativ 45 miliarde de lei vechi. Banii au rezultat din impozitarea sumelor primite de jucatori sub forma de indemnizatii si prime de asigurare in anul 2002. (Daniela Ivan)

PROTECTIA SALARIATILOR. Transferul unei intreprinderi sau a unei parti din aceasta de la un proprietar la altul nu poate constitui un motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor, care isi vor pastra drepturile avute pana la acel moment, a stabilit Guvernul printr-un proiect de lege aprobat joi. Prin transfer, actul normativ defineste trecerea intreprinderii, a unitatii sau a unor parti din acestea in proprietatea cesionarului, avand ca scop continuarea activitatii, indiferent daca se urmareste sau nu obtinerea unui profit. Cesionarul este obligat sa respecte prevederile contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, pana la data rezilierii sau expirarii acestuia.

MODULE PENTRU SINISTRATI. Oamenii afectati de inundatiile din aprilie-septembrie 2005, care au ramas fara case si care nu au beneficiat de cladiri nou ridicate, vor primi module, dupa cum a precizat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului in cadrul sedintei de Guvern. "Am alocat din rezervele de stat sapte milioane RON pentru achizitionarea a 400 de module. Saptamana viitoare vom stabili numarul de familii care vor beneficia de aceste module", a declarat Borbely. De asemenea, ministrul a adaugat ca au fost realocate din banii pentru Banat 12,5 mil. RON pentru reconstructia caselor din Moldova si din sud. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: economic