x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

16 Ian 2007   •   00:00

PROBLEME. Achizitia avioanelor militare produse de firma italiana Alenia Aeronautica este blocata pana la solutionarea contestatiei depuse de firma spaniola EADS CASA, potrivit ministrului Apararii, Sorin Frunzaverde. "Asteptam decizia Comisiei Nationale de Solutionare a Contestatiilor", a declarat Frunzaverde. Ministerul vrea sa achizitioneze sapte avioane pentru 220 de milioane de euro.

VALUTE. Cursul leu-euro s-a apreciat ieri cu aproape 2 bani, pana la 3,3880 lei/euro, fata de 3,4046 lei/euro la cat a fost cotat vineri. BNR a anuntat ca a atras cinci miliarde de lei la licitatia pentru depozitele la o luna, la o dobanda de 8,75% pe an.

EXPORTURI. Producatorii de carne de pasare din Romania pot relua exporturile catre statele din UE. "Producatorii avicoli vor putea exporta in UE in aceleasi conditii ca si celelalte firme din industria alimentara, daca sunt autorizate si respecta normele europene de siguranta alimentara", a declarat luni presedintele Autoritatii Sanitar-Veterinare, Marian Avram.

ASIGURARI. 20 de firme de asigurari din statele membre ale Uniunii Europene au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cu privire la intentia de a-si desfasura activitatea in Romania. Trei dintre companii provin din Germania, patru din Irlanda, 13 din Marea Britanie si una din Austria.

×
Subiecte în articol: economic