x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

29 Mai 2005   •   00:00

  • 30 mai 2005
  • LOCUINTE. Guvernul si-a dat acordul de principiu pentru contractarea unui imprumut in valoare de 140 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru finantarea unui proiect privind constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. La aceasta suma se va adauga contributia Romaniei, in valoare de 60 milioane de euro. Locuintele vor fi transferate in proprietatea municipalitatilor, care le vor repartiza dupa criteriile stabilite de Consiliile Locale. Inchirierea locuintelor se va face cu o chirie modica.

    PUBLICATIE. A aparut pe piata primul numar al revistei Obiectiv, editata de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Publicatia are ca obiectiv declarat securitatea si sanatatea in munca si abordeaza, in 68 de pagini color, subiecte complexe din acest domeniu. Remarcam in prima aparitie un interviu cu ministrul Gheorghe Barbu, care vorbeste despre "starea de bine in munca", precum si un supliment legislativ ce contine hotararea privind cerintele esentiale de securitate a explozivilor de uz civil.

    COMERT. Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat ieri, la Deva, ca 30% din consilierii comerciali ai departamentului pe care-l conduce vor fi schimbati in acest an. "Dorim sa regandim activitatea acestor salariati, avand in vedere conceptul de expansiune economica", a precizat ministrul. Romania are 110 consilieri comerciali care isi desfasoara activitatea in peste 80 de tari. Deoarece mandatul unui consilier comercial are durata de patru ani, nu vor fi acceptate la concurs persoanele care indeplinesc varsta de pensionare in acest interval.

    SCHIMBARI LA ASIROM. Noul director general al Asirom, Boris Schneider, va prelua functia de la 1 iunie, cand il va inlocui pe Ion Bratulescu, transferat in postul de director general adjunct. Surse din piata asigurarilor spun ca numirea lui Schneider ar putea reprezenta un prim pas in preluarea companiei de catre Grupul Wiener Staedtische, care a incheiat, recent, un acord de preluare a Omniasig. Schneider este austriac si are o experienta de peste 23 ani in domeniul economico-financiar si asigurari.

    ×
    Subiecte în articol: economic