x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Ian 2007   •   00:00
CRESTERI SALARIALE. Castigul salarial mediu nominal net pe luna noiembrie 2006 a fost de 908 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 42 de lei, adica aproape 5%, informeaza Institutul National de Statistica. Cele mai mari castiguri (2.343 de lei) au fost in domeniul intermedierilor finan-ciare, cele mai mici, 550 de lei, in-registrandu-se in confectii. Fata de luna noiembrie a anului 2005, cresterea salariului mediu nominal net a fost de peste 17 procente. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in domeniul administratiei publice, a editurilor si a poligrafiei.

LICITATIE. Hotelul Triumf din Bucuresti este dorit de 21 de investitori, iar Clubul Floreasca de 11, toti inscriindu-se pe lista participantilor la licitatia organizata RA-APPS. Pretul total de pornire este de 78 de milioane de euro, fara TVA, insa regia poate obtine cu cel putin 20% mai mult. Potentialii cumparatori trebuie sa achite o garantie de participare la licitatie de cate 5 milioane de euro si o taxa de participare de cate 10.000 de euro pentru fiecare imobil. Constructiile vor fi vandute prin doua licitatii distincte.

INFLATIE. Rata inflatiei la sfarsitul anului trecut a fost de 4,87%, datorita incetinirii majorarii preturilor de consum inregistrate in decembrie. Cea mai mare influenta asupra cresterii preturi-lor a avut-o in 2006 scumpirea marfurilor nealimentare si a serviciilor, conform Institutului National de Statistica. In decembrie 2006, alimentele s-au scumpit cel mai mult comparativ cu luna precedenta, cu 1,15%, urmate de marfurile nealimentare - 0,87%. Tarifele la servicii au inregistrat o scadere cu 0,47% fata de luna precedenta.

AUTO. Din aprilie se scumpesc autoturismele, ca urmare a introducerii taxei de reciclare, ca si in cazul electrocasnicelor. "Calculele, care nu au fost inca terminate, difera de la un tip de autoturism la altul. Ele vor fi facute publice la sfarsitul lunii martie", a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor. Aceasta taxa este responsabilitatea producatorilor auto, care trebuie sa atinga tintele de valorificare si reciclare de deseuri stabilite. (Elena Stan)

PROIECT. Un ansamblu rezidential care va include 190 de case pe un teren de 100.000 de metri patrati va fi construit langa Ploiesti. "Lucrarile la proiectul din zona Paulesti-Gageni vor avea loc in patru etape, primul lot, de 48 de vile, urmand sa fie livrat in vara acestui an. Locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 124 si 470 de metri patrati si vor fi construite pe loturi variind intre 400 si 650 de metri patrati", a declarat Gabriel Salman, directorul general al NG Home Construct. In functie de tipul de vila, pretul de vanzare va fi cuprins intre 90.000 de euro si 370.000 de euro, valori care includ utilitatile si terenul aferent constructiei.

×
Subiecte în articol: economic