x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Mai 2005   •   00:00


  • 27 mai 2005
  • Vodafone - Achizitia MobiFon, aprobata de UE

    Grupul de telefonie mobila Vodafone a obtinut acordul Comisiei Europene pentru achizitionarea firmei romane MobiFon si a celei cehe Oskar Mobil de la grupul canadian Telesystem International Wireless (TIW). Valoarea tranzactiei se ridica la 3,5 miliarde de dolari, in numerar, iar acordul prevede si asumarea unor datorii de 950 de milioane de dolari. Din aceasta suma, valoarea activelor preluate de Vodafone la MobiFon a fost estimata la 2,5 miliarde dolari.

    Concurenta - Producatorii de ciment, amendati

    Consiliul Concurentei a sanctionat cei trei producatori de ciment de pe piata romaneasca, Lafarge, Holcim si Carpatcement, cu amenzi ce depasesc 27 de milioane de euro, pentru practici concertate de stabilire in comun a preturilor de vanzare a cimentului. Aceasta este cea mai mare amenda aplicata de Consiliu Concurentei, institutie condusa de Mihai Berinde (foto). Concluzia la care Concurenta a ajuns a fost aceea ca initiatoarea cartelulului a fost compania Lafarge. De altfel, ea a si vandut la export la un pret inferior costurilor si a fost nevoita sa recupereze diferentele de pe piata interna. Carpatcement a achizitionat fabrica de ciment de la Fieni, singurul producator nealiniat la cartel si a majorat apoi preturile cu 38%. Desi motivele care au determinat impunerea amenzii sunt contestabile atat din punct de vedere economic, cat si juridic, Holcim nu va contesta decizia Consiliului Concurentei, se arata intr-un comunicat transmis de companie. Lafarge a decis ca va ataca ininstanta decizia Consiliului. (Adrian Mihai)

    RomTelecom - Profitul a crescut cu 350%

    Profitul net al operatorului roman de telecomunicatii RomTelecom a crescut cu 356,4% in primele trei luni ale acestui an comparativ cu perioada similara din 2004, ajungand la 46,1 milioane de euro. In acelasi interval veniturile operationale ale companiei au avansat cu 12,2%. Veniturile operationale ale operatorului roman s-au situat in perioada ianuarie-martie a acestui an la 225,7 milioane de euro. "Cresterea veniturilor a avut la baza evolutia pozitiva a serviciilor de inchiriere de linii, interconectare si a celor de date", se precizeaza in comunicat.

    TIMM 2005 - Targ de 8,6 miliarde de lei

    Ce-a de-a IV-a editie nationala a Targului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii - TIMM 2005, organizata de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), va avea loc in perioada 2-4 iunie la Romexpo. Parteneri media ai acestui eveniment sunt Antena 1, Jurnalul National si Saptamana Financiara. Pentru editia din acest an si-au anuntat participarea peste 70 de firme. Pentru actuala editie s-au alocat 8,6 miliarde de lei, iar numarul de participanti a crescut cu aproxinativ 25%. (Gabriel Preda)

    Vacanta - Sharm El Sheikh, noutatea acestei veri!

    O noua destinatie isi face loc printre traditionalele Spania, Antalya si Creta. Sharm el Sheikh este o statiune de lux la Marea Rosie, cosmopolita si colorata, fiind in acelasi timp si cea mai apropiata destinatie exotica! In afara deliciilor la plaja, se poate face si o vizita turistica la Manastirea Sfanta Ecaterina. Safari, scufundari, croaziere, snorkeling sunt insa activitatile cele mai populare si mai solicitate. In plus, turistii romani sunt extrem de multumiti de calitatea serviciilor, Sharm el Sheikh fiind cu siguranta si destinatia toamnei - septembrie, octombrie, noiembrie.
    ×
    Subiecte în articol: economic