x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Mai 2005   •   00:00


  • 26 mai 2005
  • BALANTA DE PLATI. Deficitul contului curent al balantei de plati a ajuns la 899 milioane de euro, in crestere cu 85,7% in primul trimestru al acestui an fata de perioada similara din 2004. Deficitul comertului exterior a crescut cu 452 milioane de euro fata de trimestrul I al anului trecut. Ca urmare a liberalizarii contului de capital, soldul depozitelor pe termen mediu si lung ale nerezidentilor in Romania a fost de 963 milioane de euro, mai mare de 2,5 ori decat la 31 decembrie 2004. (Adrian Mihai)

    CAPITAL. In aprilie, investitorii straini au lichidat portofolii de actiuni si obligatiuni de 741,02 miliarde de lei (20,4 milioane de euro), scotand de pe piata cu 146 miliarde de lei peste sumele plasate, potrivit datelor furnizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Volumul cumpararilor realizate de firme si cetateni straini a fost de 28,8 milioane de euro, in timp ce sumele obtinute din vanzari au atins 32,7 milioane de euro. (A.N. Ionescu)

    EVAZIUNE FISCALA. Persoanele care savarsesc infractiuni prin care se produc prejudicii bugetului consolidat, indiferent de valoarea acestor prejudicii, si acopera integral respectiva suma in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la pronuntarea hotararii in instanta, vor beneficia de o reducere la jumatate a pedepsei pentru fapta lor, au decis senatorii din Comisiile juridica si de finante. (Aniela Nine)

    ×
    Subiecte în articol: economic